ПУМПЕ РАДЕ, ВОДА СЕ НЕ СПУШТА!
16.03.2015

УВЕСТИ „ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ“ У ЦИЉУ ЕФИКСАНИЈЕГ ДЕЛОВАЊА

Ниво подземних вода, које угрожавају више од 200 кућа у Новом Селу, Међурову, Бубањ селу се не смањује, тврде мештани. На лице места изашла је комунална инспекција Општине Палилула, али и представници Управе за пољопривреду. Градски већник задужен за ванредне ситуације, Жарко Ранковић каже за ТВ Зона плус да су пумпе, које нису радиле током ноћи јер је склопка избацила, поново укључене. Нешто боља ситуација је у индустријској зони где се вода током викенда готово потпуно повукла, али се сада њен ниво поново диже.

Око 200 домаћинстава у Новом Селу и даље је под водом. Иако су пумпе укључене у индустријској зони, ниво воде се не смањује, тврде мештани. До својих кућа могу једино чамцима, а најтраженија роба у Новом Селу ових дана су гумене чизме и кофе уз помоћ којих се вода избацује из кућа и подрума. А јавља се и нови проблем – изливање канализације, смрад и могућност заразе. Сви ћемо да се заразимо. Жутица нам прети, а у куће једва улазимо, каже једна мештанка Новог Села.

На лице места изашла је Комунална инспекција Градске општине Палилула и представници Управе за пољопривреду и развој села. Под водом је и око 100 ха пољопривредног земљишта у Доњем Међурову код индустријске зоне. Мештани кажу да од усева ове године ништа неће бити. У комапнији LMB soft у индустријској зони кажу да се у суботу ниво воде знатно повукао и да је простор око фабрике био готов сув. Међутим, воду су јутрос поново затекли. У градском штабу за ванредне ситуације кажу да је склопка на пумпи избацила у току ноћи, али да је сада све уреду и да се ниво воде смањује. Покушаћемо да инсталирамо још једну пумпу, каже заменик команданта штаба за ванредне ситуације Жарко Ранковић. Из штаба поручују да се ради на проналажењу трајног решења за овај део Ниша који је од прошле недеље личи на Венецију због изливања подземних вода. Слично стање је и у Белотинцу где је под водом око 150 хектара обрадивог земљишта.

ЗОНА плус - НОВО СЕЛО ДАН Д